fbpx
Reading:
Cara Transfer Duit Ke Akaun Saham Global MIDF

Cara Transfer Duit Ke Akaun Saham Global MIDF

August 24, 2023

TAHNIAH kerana telah berjaya ikuti step by step cara membuka akaun saham global MIDF Invest.

Langkah seterusnya adalah bagaimana untuk transfer duit atau modal pelaburan ke dalam akaun saham.

Dah ada duit/modal dalam akaun, baru la kita boleh beli saham global.

Lagi 1, duit/modal kita tu pula kena la cukup untuk kita beli sesuatu saham. Kena tahu harga semasa saham Apple, Nike, Microsoft atau apa-apa sahajam saham yang kita nak beli.

Macam mana nak tahu, kat mana nak tengok, yang tu semua kena belajar OK. Ada ilmu, baru mudah kita nak borak. Kalau tak nanti, nga-nga je, blur tak faham.

Apa yang bagusnya bila guna MIDF Invest ni:
– anda tak perlu risau duit anda floating lama tak masuk dalam akaun.
– anda tak perlu risau duit anda hilang.
– anda tak perlu risau akaun bank kena freeze.
– proses masuk duit ke dalam akaun trading pantas!

Jom ikut langkah di bawah untuk transfer duit/modal secara online. Buat Sampai CONVERT Ke USD

Bila dah berjaya convert duit modal apa semua, akan ada popup notifikasi jumlah duit anda bila masuk platform trade. 

Offcourse ada kurang sedikit, sebab dah tolak currency rate.

TAHNIAH, selesai sudah proses tranfer fund ke dalam akaun saham.

Selamat membeli-belah saham global.

Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Related Stories

August 26, 2022

Ini Cara Untuk Beli Sendiri Saham Amazon

August 14, 2023

Apakah Fibonacci? Bagaimana ia Berfungsi?

Arrow-up